Portrett og tall

Verdens beste elektroverktøy er en oppfinnelse fra firmaet C. & E. Fein GmbH. Wilhelm Emil Fein grunnla firmaet i 1867. I 1895 oppfant FEIN det første elektroverktøyet gjennom den håndholdte, elektriske bormaskinen. I dag er den tradisjonsrike bedriften med 900 medarbeidere, derav 560 i Tyskland, en elektroverktøyprodusent med verdensomspennende renommé. Den sørtyske premiumprodusenten utvikler og produserer løsninger for markedssegmentene metall, ombygging og bilmekanikk og er spesialisten på profesjonelt og ekstremt pålitelig elektroverktøy innen industri og håndverk. FEIN er i besittelse av mer enn 800 aktive mønsterbeskyttelser, herunder cirka 500 patenter eller patentanmeldelser. Over 20 internasjonale datterselskaper og mer enn 50 representanter distribuerer FEIN-produkter verden over. Varemerket FEIN har i mer enn 150 år stått for brukerløsninger og kvalitet i øverste klasse.

Merkeposisjonering

FEIN er spesialisten på profesjonelt og ekstremt pålitelig elektroverktøy og spesielle brukerløsninger innen metall, bygg og bilmekanikk. FEIN, oppfinneren av den elektriske håndholdte bormaskinen, har i 150 år utviklet innovative og enestående effektive løsninger som holder mål selv ved krevende langtidsbruk innen industri og håndverk.

FEIN-merkets kjerneverdier

Et merke er mer enn et navn og en logo. Et merke står for visse verdier. Verdier som har preget merket under utviklingen, og som har gjort det til en suksess. Og som går igjen i arbeidshverdagen for alle som arbeider med FEIN-merket. For FEINs merkeverdier er vårt løfte til kundene. Merkeverdiene setter standarden for kommunikasjonen – helt fra produktutviklingen via reklamen til salgssamtalen.

FEIN i tall
Grunnlagt 1867

Patenter og mønsterbeskyttelser
800 aktive mønsterbeskyttelser, herunder 500 patenter og patentanmeldelser.

Medarbeider
Konsernet har ca. 900 personer over hele verden, derav har FEIN Tyskland ca. 530 personer inkl. 25 lærlinger.
FEIN-fakta
Firmasete
Schwäbisch Gmünd-Bargau

Fra og med juli 2007 er FEIN enda mer effektivt. Alle virksomhetsområder samles i det nye hovedsetet i Bargau.
  • Konsentrasjon på én lokalisering
  • Samling av kompetanse under ett tak
  • Korte avstander for enda bedre samarbeid
  • Presentasjon / opplæring i kjerneområder
FEIN satser konsekvent på lokalisering i Tyskland. På den 15 000 m2 store fabrikken vår i Bargau produserer vi kvalitet "Made in Germany":
  • Motorproduksjon
  • Plastsprøyting og bearbeiding av plastdeler
  • Mekanisk produksjon
  • Montering
  • Produksjonslager