Oppfinneren Wilhelm Emil Fein

Da Wilhelm Fein grunnla et "verksted for elektriske og fysikalske apparater" i 1867, var elektroteknikk en ny teknologi. Fein var fremragende både som oppfinner og bedriftsleder, og allerede mens han levde, fikk han ry som pioner innen elektroteknikk. De mange oppfinnelsene hans ga impulser til 150 års suksess og fremtidsrettede ideer.

Videreutvikling av en telefon med forbedret overføringskvalitet

Bare noen måneder etter Bell's Telephone kunne FEIN i 1877 tilby en telefon med hesteskomagnet. Dette satte en ny standard som skulle gjelde i mange år. I 1879 fikk Wilhelm Emil Fein patent på en videreutviklet telefon med bedre overføringskvalitet.Telekommunikasjon skulle være et viktig forretningsområde de første årene: FEIN konstruerte og installerte telegraf- og telefonanlegg, også som brannvarslingssystemer. 1882–1885 installerte FEN telefonnettet i Barcelona, i 1892 gjorde FEINs teknikk det mulig å overføre en opera telegrafisk for første gang – fra operaen i Stuttgart til den kongelige Villa Berg.

Elektrotekniskfabrikk

Elektroteknisk fabrikk i C. & E. Fein, Stuttgart

Elektriske handholdt bormaskin

I 1867 grunnla Wilhelm Emil Fein en virksomhet som skulle produsere fysikalske og elektriske apparater. Knapt 30 år senere, i 1895, oppfant sønnen hans, Emil Fein, den første elektriske håndholdte bormaskinen. Med denne oppfinnelsen la han grunnlaget for et svært pålitelig elektroverktøy som FEIN fortsatt produserer i Tyskland. Maskinen gjorde det sørtyske tradisjonsselskapet kjent og verdsatt over hele verden.

Utstilling

Utstilling for elektroteknikk og kunsthåndverk, Stuttgart

Håndholdt slipemotor

FEIN oppdaget raskt potensialet som lå i håndholdt elektroverktøy. I 1908 ble FEIN en "spesialfabrikk for elektroverktøy". Først ble bormaskinen raskt videreutviklet med sikte på stor effekt og lav vekt. Deretter kom den bærbare slipemaskinen.

FEIN-hammer

Teknikken som ble brukt i den første trykklufthammeren, er fortsatt aktuell. Hver borhammer har et pneumatisk slagverk. Med utviklingen av FEIN-hammeren har vi klart å overføre rotasjonsbevegelsen fra en elektromotor til en rettlinjet slagbevegelse.

Stikksagen

Denne stikksagen ble innført i 1933 for at karosseribearbeidingen i bilindustrien og flyproduksjonen skulle gå raskere. Fra og med 1927 har det blitt bygget elektriske håndsager for treindustrien.

Arbeidsplasser i konstruksjonskontoret

Mini-FEIN

Huset på denne bormaskinen fikk tildelt et patent. Det er laget av kunststoff og virker som isolering. Ideen om å sette sammen huset av to halvdeler som var delt på langs, beredte veien for noe vi i dag tar som en selvfølge: Effektiv og oversiktlig montering av hele den tekniske "innmaten" i en av de to delene.

Jubileumsfest

Jubileumsfest FEIN 100 år og lærlingverksted 50 år med Joy Fleming, Liederhalle Stuttgart

Gipssag

Denne sagen ble patentert som håndsirkelsag med oscillerende sagblad plassert i vinkel. Den ble først og fremst brukt innen ortopedi til saging av gipsforbindinger. Den oscillerende rotasjonen gir en sideveis bevegelse som åpner den harde forbindingen uten å skade huden til pasienten. Gipssagen ble utstyrt med et kraftigere gir og videreutviklet til karosserisag. Gipssagen er utgangspunktet for FEINs teknisk avanserte verktøyserie med oscillerende rotasjon.

Rørfresmaskin til undervannsbruk

Oscillerende skjæreverktøy

I nært samarbeid med bilindustrien videreutviklet FEIN karosserisagen til bruk innen bilmekanikk: Det fantes ikke noe elektrisk verktøy for fjerning av glassruter som var festet med silikon. Iallfall ikke før det oscillerende skjæreverktøyet, nå utstyrt med spesielt utformede knivblad, kunne ta jobben.<br />Verktøyet har stadig blitt videreutviklet og heter nå FEIN SuperCut Automotive. Det viktigste bruksområdet er nettopp fjerning av glassruter.

FEIN-sliper

Med FEINs universelle slipemaskin kunne man plutselig slipe emner som tidligere bare kunne bearbeides for hånd. Slipebladet er formet som en sfærisk trekant og den oscillerende rotasjonen gir førsteklasses sliperesultater, også på steder som tidligere var utilgjengelige. Etter hvert ble FEINs slipemaskin videreutviklet til FEIN MultiMaster med mange flere funksjoner. Den kan brukes til et stort antall oppgaver innen profesjonelt arbeid: saging, sliping, skraping, kapping, rasping, polering og skjæring.

Reklame for den nye FEIN-sliperen

Sikkerhets-vinkelsliper

Den innovative FEIN-teknikken i sikkerhets-vinkelsliperen gir brukerne enorme fordeler når det gjelder tid og sikkerhet: Ved utkobling av vinkelsliperen bremses slipeskiven på 3 sekunder mot de vanlige 20 sekundene dersom skiven skal slutte å rotere av seg selv. Hurtigspenn-festesystemet QuickIN er nyutviklet for sikkerhets-vinkelsliperen. Dette systemet gjør det mulig å bytte skive uten bruk av verktøy.

Visning borhammere

Overtakelse Grit A/S: GRIT by FEIN

En av kjernekompetansene til FEIN er å utvikle problemløsninger for metallbearbeiding. ‏Med båndslipingssystemet GRIT by FEIN gir vi deg mange bruksmuligheter.

EVO

Takket være det helt nye betjeningskonseptet FEIN TipStart er den videreutviklede sikkerhets-vinkelsliperen overlegen når det gjelder ergonomisk kvalitet, arbeidssikkerhet og slitestyrke. Fire helt støvtette og ergonomisk optimalt plasserte knapper erstatter den klassiske bryteren. Et lett trykk på en av de fire knappene gjør at apparatet går, når knappen slippes, stopper apparatet umiddelbart. FEIN EVO ligger perfekt i hånden.

FEIN MultiMaster

I januar 2007 presenterte FEIN den nyeste generasjonen FEIN MultiMaster med QuickIN hurtigspennsystem. Dette reduserer tidsbruken betraktelig når man skal bytte verktøy. Det er en ekstra stor fordel ved bruksområder og oppussing som stadig krever nye verktøy. I dette universelle systemet for ombygging og oppussing ligger over 110 års erfaring med elektroverktøy og mer enn 40 års erfaring med oscillasjonsteknologi.

Litium-ion-teknologi

FEIN presenterer to nyheter med litium-ion-batteriteknologi. FEIN batteridrevet SuperCut: verdens kraftigste renoveringssystem og FEIN batteridrevet byggskrutrekker: opptil 1800 skruarbeider per batterilading.

FEIN KBH 25

Verdens første håndholdte metall-kjerneborsystem, FEIN KBH 25, kombinerer fordelene til ytelsessterke håndboremaskiner og hardmetall-kjernebor i et system. Med tydelig mindre bruk av krefter gir denne nye boreteknikken en hurtig fremmating, slik at du kan arbeide opp til 5 ganger så raskt ved kjerneboring. Også på smale, vanskelig tilgjengelige steder viser FEIN KBH 25 sine sterke sider. Et resultat av FEINs lange erfaring og enorme utviklingsforsprang som oppfinneren av boremaskinen.

FEIN Borskrutrekkere

Med 20 varianter og et enestående batterisortiment understreker FEIN sin kompetanse og erfaring innen elektroverktøyproduksjon for proffer.

FEIN Starlock multifunksjonsverktøy

Med det nye verktøyfestet Starlock befester vi på nytt vår stilling som nr. 1 på området for oscillerende maskiner – og vi setter nye standarder.

Batteridrevet Universal-magnetkjerneborsystem

Liten og kraftig entrinns, trådløs universell magnetisk kjernebor med frem / bakover kjøring, MT2 verktøymontering, permanent magnet og maksimal funksjonalitet for mobilarbeid på byggeplassen.